Skär upp o servera med kål, tomater , sparris o färsk timjan. Skär kål och lök i bitar, fräs i olja i kastrull, tillsätt linser och vatten, koka 10 min, tillsätt grädde koka ytterligare 10 min, krydda. 700 g Spetskål eller vitkål
Servera med gräddstuvadvitkål à la Birgitta Höglund. 2 kycklingklubbor 2 små morötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar några klickar smör soja peppar buljong vatten ½ dl frusna lingonUgnsvärme
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvadsommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Det blev köttfärslimpa med sås, gräddstuvadbrysselkål och sallad. I med kålen och låt det bli varmt. 1 påse brysselkål2 dl grädde1 gul lök1 msk senapsalt och pepparSkär kryss i kålen upptill. Koka kålen i saltat vatten i ca 10 minuter. -Mama Skogly ♥ 1 påse brysselkål
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. En annan Jämtländsk specialitet är att ha messmör i gräddsås till fisk, så det fick bli smaksättning till grönkålsstuvningen
Servera sillen med den gräddstuvadesvartkålen och lite färsk dill. Så här gör du Skär bort den tjocka mittnerven på svartkålen och skär sedan kålen i mindre bitar