Kåldolmar savoykål recept

Kåldolmar med savoykål och goda tillbehör

Kåldolmar med savoykål och goda tillbehör

Kött ⁄ ReceptKåldolmar med savoykål och goda tillbehör. Att göra kåldolmar är lite meckigt i sig och jag valde då att krångla till rätten ytterligare
Kåldolmar

Kåldolmar

Servera kåldolmarna rykande heta. 1 vitkålshuvud, eller savoykål eller spetskål. 1Kåldolmar1 vitkålshuvud, eller savoykål eller spetskål 1 gul lök smör, till stekning 1 kokt kall potatis eller motsvarande mängd mos 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 800 g blandfärs 2 ägg 4 msk kikkomansoja 2 msk ljus sirap 2 msk konc kalvfond salt peppar 2 msk smält smör 1 msk farinsocker
Kåldolmar på savoy & älg

Kåldolmar på savoy & älg

Men savoykål är faktiskt en något snabbare väg till dolmen, och även mycket gott. Kåldolmar är verkligen något jag ofta är sugen på
Kåldolmar

Kåldolmar

Jag har gjort nån variant tidigare med savoykål, men det var första gången jag gjorde kåldolmar. Kvällens middag blev kåldolmar, en perfekt lchf-rätt om man hoppar riset och sirapen
Vegetariska kåldolmar

Vegetariska kåldolmar

De vegetariska dolmarna var gjorda på savoykål och det är lite oklart vad fyllningen exakt bestod av
Kåldolmar

Kåldolmar

Istället för vitkål man kan använda savoykål. Koka inte vitkålen för mycket, bladen kan då bli så mjuka att de inte kan rullas till kåldolmar senare
Kåldolmar på ett nytt sätt

Kåldolmar på ett nytt sätt

För det första bytte jag ut vitkålen mot savoykål. Att göra kåldolmar är lite meckigt i sig och jag valde då att krångla till rätten ytterligare

Soppa med fyllda savoykål (sup cai bap)

Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken. 12 savoykålsblad. Under tiden rullar du små ”kåldolmar” av smeten och kålbladen, använd ungefär 1 tsk smet i varje blad. 12 savoykålsblad
Savoykåldolmar med syltad rödlök

Savoykåldolmar med syltad rödlök

Idag gjorde jag kåldolmar för första gången i savoykål och jag längtar till morgondagens matlåda. Savoykåldolmar1savoykålshuvud1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk1 gul lök hackad500 g blandfärs2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpepparKoka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna. Koka upp saltat vatten i kastrull och koka bladen av savoykålen i 3 minuter styck låt rinna av på handduk och skär bort lite av den tjocka stammen. 1 savoykålshuvud
Savojkålsgryta med kryddig korv

Savojkålsgryta med kryddig korv

Savoykålens milda smak är god rå i sallader, wokad och kan även ersätta vitkålen i exempelvis kålpudding, kåldolmar osv
Blixt och dunder

Blixt och dunder

Ikväll blev det en riktig retrorätt till middag, kåldolmar. Jag "moderniserade" dem lite och använde savoykål, som jag först kokade i vatten i 10 minuter, istället för vitkål
Savoykålsdolmar

Savoykålsdolmar

Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter
Savoykåldolmar

Savoykåldolmar

Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter