Jag har gjort nån variant tidigare med savoykål, men det var första gången jag gjorde kåldolmar. Kvällens middag blev kåldolmar, en perfekt lchf-rätt om man hoppar riset och sirapen
Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken. 12 savoykålsblad. Under tiden rullar du små ”kåldolmar” av smeten och kålbladen, använd ungefär 1 tsk smet i varje blad. 12 savoykålsblad
Idag gjorde jag kåldolmar för första gången i savoykål och jag längtar till morgondagens matlåda. Savoykåldolmar1savoykålshuvud1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk1 gul lök hackad500 g blandfärs2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpepparKoka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna. Koka upp saltat vatten i kastrull och koka bladen av savoykålen i 3 minuter styck låt rinna av på handduk och skär bort lite av den tjocka stammen. 1 savoykålshuvud
Ikväll blev det en riktig retrorätt till middag, kåldolmar. Jag "moderniserade" dem lite och använde savoykål, som jag först kokade i vatten i 10 minuter, istället för vitkål
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter