I Sverige görs kåldolmar ofta med brunkål vilket ger en lite sötare smak, men på Balkan är det surkål som gäller och den inlagda vitkålen ger en syrlig och frisk smak till rätten
Inlägget Surkålskåldolmar- malfouf dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Jag brukar alltid laga kåldolmar med färsk vitkål som jag först förväller i hett vatten och sen lossar jag alla blad
På Balkan äts de mustiga kåldolmarna i Sarma-grytan både till vardags och fest, med bröd eller potatismos som får rama in alla de välbalanserade smakerna
Jag beställde kåldolmar till huvudrätt, väldigt rustikt. Min förrätt, surkål, korv och mininudlar. Så var söndagens Body Pump-pass avklarat och jag har ätit frukost som blev min lunch eftersom jag inte åt något före gymet
Det är jugoslaviska kåldolmar med surkål. Jag har rest mig. 2016-10-30. 16. 15. 00. Kommentarer. Hallå eller. Om ni trodde jag hade dött så hade ni nästan rätt
Köttbullar är typisk svensk mat, tillsammans med kåldolmar och potatis, men visste du att dessa maträtter egentligen är importerade – och det ganska nyligen
1 huvud kål (cirka 1 ½ kg) eller rödkål, spetskål, savojkål eller helt huvud surkål. 1 huvud kål (cirka 1 ½ kg) eller rödkål, spetskål, savojkål eller helt huvud surkål
Gillar man inte rulla kåldolmar - då kan man använda strimlad surkål och forma köttbullar i stället. (Salt behövs inte då surkålen är tillräcklig salt)