Kålpuddingen blev lika god som vanligt – har ju bloggat om denna kålpuddingen innan, men en liten påminnelse är väl inte fel, så här kommer receptet igen
Nu har jag tre olika recept på kålpudding här inne, men denna måste jag säga är min favorit. Det gjorde väl ingen jättestor skillnad, men visst blev det saftigt och gott
Recept. Men det är den definitivt värd då den blir riktigt god och saftig. Tweet Pin ItKålpudding är typisk svensk husmanskost som är relativt enkelt att göra, men som kräver lite mer tid vid spisen än vad en köttfärslimpa behöver
Kålpudding är husmanskost när den är som allra bäst. Därför innehåller månadens recept till exempel en del betor och rotfrukter, eftersom det är de grönsaker som vi nu främst har att röra oss med innan våren låter oss ta del av primörer som sparris och rädisor
Receptet (med vissa modifieringar) kommer från Tuvessonskan. Kålen steks mjuk i smör och smaksätts med sirap och varavas sedan med en färsröra (i det här fallet gjord på sojafärs) och skapar en otroligt smakrik, mustig och saftig "pudding"