Låt såsen småkoka några minuter till en bra konsistens och servera den sedan till kålpuddingen. Låt kålpuddingen svalna ca 20 minuter innan servering så är den lättare att skära upp. 2 dl lingon (färska eller tinade). Servering2 dl lingon (färska eller tinade)
Tina quornfärsen. Kålpudding. Jag kan riktigt frossa i kålpudding, tycker det är vansinnigt gott och det är ju faktiskt inte svårt alls att laga, speciellt inte när man gör som jag
Jag skulle vilja kalla rätten en modern allt-i-ett variant på kålpudding. Däremot passar den inte lika bra att frysa in då den innehåller potatis som lätt blir smulig när den tinas upp
Tina de frysta grönsakerna. I en kokbok från 1967 fann jag något skrivet jämte ett recept på kålpudding och se det fick stå som inspiration till dagens middag
Som sagt allt med färs funkar – köttfärssås, kålpudding, zucchinilasagne och frikadeller i tomatsås. Allt packat i behändiga portinsförpackningar så man snabbt och lätt kan ta fram och tina vad man för tillfället behöver
Sedan strör du över lingonen jämt över färsen, är du bekväm kan du lätt ta lingonen direkt från frysen då de ändå kommer tinas upp i ugnen eller så tar du helt enkelt fram dem en stund tidigare så att de hinner tinas upp