Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängen häromsistens
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Det beror nog på att jag inte lagar kålpudding på riktigt samma sätt jämt, utan mer på ett ungefär. Kålpudding är en av mina favoriträtter, men ändå har jag inte haft något kålpuddingrecept på bloggen än
Kålpudding. Inte så att jag åt det på en restaurang, utan en av tjejerna jag bodde tillsammans med hade besök av sin föräldrar och mamman tog då med sig nedfrusna kåldolmar