Nu börjar det bli dags att tänka på julmaten och något jag vill ha på julbordet är Kålrotslåda. Den här kålrotslådan tycker jag är godare än den vanligamed en massa skorpmjöl i smeten, dessutom är den nyttigare och det är inte fy skam
Grönsakerna och rotfrukterna (potatis, morot, paprika, kålrot, purjo och fänkål) slängdes i en soppgryta med upphettad olivolja för några minuters fräsning
Skala och tärna morötterna och kålroten. 1 kålrot à ca 400 g. Tillsätt morötterna och kålroten och låt det steka i ca 10 min till. 1 kålrot ca 400 g 1 msk tomatpuré
Jag hade potatis, morot, kålrot och palsternacka). Jag hade potatis, morot, kålrot och palsternacka). God och värmande soppa som är billig och näringsrik
Högrev (delad i bitar) Kålrot (skalad, delad i bitar) Palsternacka (skalad, delad i bitar)Morot (skalad, delad i bitar)Vatten BuljongtärningarPurjolök (hackad)Persilja (hackad) Gör så här
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra