Tillsätt först kålrot, rödbetor och morötter. Efter 8-10 min koktid tillsätts potatis. Efter ca 15 min koktid tillsätts rödlök som skurits i klyftor. Ca 50 g kålrot
4 portioner1 kg blandade rotsaker, t ex kålrot,morot, palsternacka, kålrabbi, sellerioch potatisvatten2 tsk salt/liter vatten1 gul lök eller purjolökev salt2 krm vitpeppar2 msk hackad persilja2 msk smör eller margarinTill 2 portioner. Total koktid ca 45 minuter. 1 kg blandade rotsaker, t ex kålrot,morot, palsternacka, kålrabbi, sellerioch potatisvatten
Efter koktidens slut väntar man några minuter tills trycket i grytan har minskat. 500 g oxbringa, 1 morot, 1/4 kålrot, 1/4 rotselleri, 5 chalottenlökar, 2 vitlöksklyftor, 8 – 10 svartpepparkorn, salt, smör till stekning, ca 1 l vatten till tryckkokningen, 2 nypor torkad timjan, 1 msk Noilly Prat samt ca 1/2 dl riven pepparrot till garneringen. Koktiden är beroende på vilken sort och storlek av tryckkokare man använder, i vårt fall tog det 50 minuter. Relaterade 500 g oxbringa, 1 morot, 1/4 kålrot, 1/4 rotselleri, 5 chalottenlökar, 2 vitlöksklyftor, 8 – 10 svartpepparkorn, salt, smör till stekning, ca 1 l vatten till tryckkokningen, 2 nypor torkad timjan, 1 msk Noilly Prat samt ca 1/2 dl riven pepparrot till garneringen
Koktiden beror på kålrotens storlek men den ska bli genomkokt men ända fast och inte mosig. Kålrotskinka – vegetariskt alternativ till den klasisska julskinkan