kålrot eller liknande. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Hacka löken. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna
Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den
Morotskakor är ju helt ljuvligt denna är fettfri i kakan men inte i glasyren. ). Min son och jag testade detta nya recept denna är mäktig och räcker till många med ack så god
Jag serverade detta med ugnsrostad kålrot och en krämig tzatziki. Till biffarna serverade vi ugnsrostad kålrot, den påminner väldigt mycket om ugnsrostad potatis men är lite bättre för oss som vill köra lågkolhydratskost
Sötman i morötterna och den kålrotsbit som jag improviserade dit (i stället för att ligga mjuk och ensam i kylen) passade jättebra ihop med russinen och vitlökssåsen
1/2 kålrot. 3 potatisar 3 palsternackor 3 morötter 1/2 kålrot 2 gula lökar. Städade i veckan bland min kastruller och hittade då den här gamla klenoden