Kött att röka recept

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrotSammanfattning. Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Rökt vildsvinskorv

Rökt vildsvinskorv

Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Rökt lax i grill

Rökt lax i grill

Laxen är klar när du kan lossa köttet från skinnet. Häll av vattnet från rökspånen och fördela de fuktiga spånen på glödbädden
Rökt korv

Rökt korv

Sedan åkte jag iväg och tränade medans köttet bekantade sig med kryddorna i kylskåpet. Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv
Rökt Högrevschili

Rökt Högrevschili

Fräs på kötten snabbt i baconfettet så köttet får lite yta. Detta för att få lite olika chilismaker på grytan
Fläsklägg rökt med ekved

Fläsklägg rökt med ekved

det är inte så mycket kött på dem). Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke
Lammrulle rökt med äppelved

Lammrulle rökt med äppelved

Blanda nitritsalt och socker och strö jämnt över köttsidan. Få hjälp av någon att knyta ihop rullen med mycket steksnöre
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Däremot skötte han som vanligt temperaturhållning och ventilmeckning med bravur. För att få lite variation på det hela blev det inte den gamla vanliga ruben idag utan jag slängde ihop nån slags ostasiatisk bastard
Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Resultatet blir en hög kamben med riklig smak av rök och amerikansk BBQ och med ett kött som bokstavligen faller av från benen
Rökt sidfläsk av rapsgris – en sak av betydelse

Rökt sidfläsk av rapsgris – en sak av betydelse

Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sig rökaromerna och inte bli färdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekt tillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Rökt Lax!

Rökt Lax!

För att få fisken lite fastare i köttet ska men lägga hela fileen i saltvatten minst tre timmar före rökning, en rimmning kan man kalla det
Rökt Tofu!

Rökt Tofu!

Känns lite som torkat renkött fast veganskt då istället, alltså inte helt fel. Tror dock inte att det är så gott att äta bara som det är men provade att steka den tillsammans med lite goda smaker och det blev väldigt lyckad