Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrotSammanfattning. Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Först får grytan puttra en bra stund på spisen för att sedan bli gyllenbrun och avslutas i ugnen. Ugnsgratinerad surkålsgryta med rökta revben/bröstben och kött
Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Sedan åkte jag iväg och tränade medans köttet bekantade sig med kryddorna i kylskåpet. Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv
Däremot skötte han som vanligt temperaturhållning och ventilmeckning med bravur. För att få lite variation på det hela blev det inte den gamla vanliga ruben idag utan jag slängde ihop nån slags ostasiatisk bastard
Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sig rökaromerna och inte bli färdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekt tillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Känns lite som torkat renkött fast veganskt då istället, alltså inte helt fel. Tror dock inte att det är så gott att äta bara som det är men provade att steka den tillsammans med lite goda smaker och det blev väldigt lyckad