Häll ner köttblandningen i lergrytan, och lägg på locket. Köttfärs. Gjorde den i lergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet
Lägg resterande frukt och grönsaker ovanpå köttet. Förbered lergrytan, lägg den i blöt om det behövs. Lägg majoriteten av frukt och grönsaker i botten på lergrytan
Lergrytan gör att tiden inte är så viktig, köttet blir inte överkokt om det skulle stå för länge. Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök
Smaklig måltid. Lägg ner allt i grytan med köttet. 200 grader Tid. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 3) Lägg köttet ner i grytan. 1 köttbuljong
Gnugga in köttbiten med salt och peppar, lägg ner köttet i den förberedda lergrytan. Skiva upp det färdiglagade köttet och servera med nykokt potatis, gräddstuvade kantareller och vinbärsgelé
Långkok är väldigt bra just för de lite segare köttbitarna, de som tar riktigt lång tid att få möra. Jag köpte ett paket oxsvans hos slaktaren häromdagen, det ger bland de godaste köttgrytor man kan tänka sig
Helst ska man göra såsen på köttsaften, men vill man förbereda såsen tidigare kan man använda en god passande fond istället och säga att man använt köttsaften
Ställ lergrytan i blöt en timme innan du sätter in den i ugnen, ta samtidigt ut ytterfiléen från kylen,så att köttet inne är kylskåpskallt, när du lägger det i grytan
Lägg köttet i en stek- eller lergryta. Klyfta löken och lägg den runt köttet. God, tidig, söndagsmorgon. Smula över köttbuljongtärningen och strö ut pepparkornen i grytan