Det är inte alls svårt, men det underlättar ju naturligtvis om man har en köttkvarn. Denna gången åkte inte riktigt all köttfärs in i frysen, lite åkte ner i stekpannan som biffar och fick där sällskap av en smarrig rosépepparsås
Måhända vi slår er med förvåning, men när det kommer till valet av kött som gick ner i köttkvarnen så är det helt säkert inte lika chockerande, vildsvin
Ingen risk att vår köttkvarn står och samlar damm på hyllan i köksskåpet inte. Så alltså, dagens recept till er gott folk blir därför en riktigt smaskig lammfärsbiff fylld med fetaost och smaksatt med rosmarin och timjan, väldigt goda vänner till lamm är de örterna
Bara att ta fram köttkvarnen och mala. Forma biffar med vattensköljda händer. Lägg biffarna i en ugnsform och stek klart mitt i ugnen i cirka 15 minuter
För att krångla till det lite men för att också ge biffarna den kvalitet de förtjänar så köpte jag dagen till ära en riktigt fin bit högrev som karvades ned i bitar för att sedan hamna i köttkvarnen
Jag fick för en tid sedan en gammal köttkvarn av en arbetskamrat som rensat i sitt kök. Grillen har verkligen gått varm denna april månad, och i helgen grillade vi biff
Så nu var det läge att ta fram gäddfilen från frysen och testa gäddfärsbiffar. Nu till gäddfärsbiffar, gott med hemlagad mos, gröna ärtor och rivna morötter