Alla har väl definitivt inte tillgång till en köttkvarn och då har jag har läst att man kan frysa det rökta fläsket innan och riva ned det i köttfärsen istället
Risken, eller chansen för att det blir många inlägg om hamburgare är överhängande just nu. Köttet skars sedan ned till kuber som lagom passade i köttkvarnen och fick sedan ligga 30-60 minuter i frysen för att det skulle vara enklare att mala köttet
Köttkvarnens första uppdrag blev burgare efter Jonas eget favoritrecept. Inlägget Hamburgare på entrecôtesida publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av
Har du ingen köttkvarn så använd köttfärs, men det blir inte lika gott. Det var avsnittet när han är i New York och gör en hamburgare med tryffelmajonäs
Inte svårt alls, så har ni bara en köttkvarn så har ni inga ursäkter längre. I min hamburgare gömde sig också Kvibille cheddarost, ananas, stekt bacon och hamburgerdressing
Putsa köttet fri från alla senor och hinnor, dela i bitar lämplig för köttkvarnen. Varva kött, lök och bacon hela tiden i matarröret till köttkvarnen så blandar ingredienserna sig rätt väl automatiskt
Jag sa till barnen på fredagseftermiddagen att vi skulle äta hamburgare till kvällen. Jag blandar ut färsen med fläskspäck som jag malt hemma i köttkvarnen, kör ca 2/3 kött och 1/3 späck
Malning gick h–vete, köttkvarnen orkade inte med så det blev/blir till handhacka. Varpå jag silade av svampen (behåll lagen), lade över denna i en glasburk och fyllde på med fortfarande kokhet lag tills det täckte svampen – varpå den ställdes svalt inför kvällens hamburgare