Då var det lördag. En lördag i slutet av juli (nästan) och det gör inte annat än regnar. här iaf. men vi ger oss inte för det utan som sig bör på sommaren så grillar man
Blanda ihop ingredienserna till marinaden väl. Låt gärna marinaden stå kallt några timmar. Lägg i köttet och låt det dra ca 2 timmar innan du grillar det 2 msk rapsolja
Köttmarinad. Strimla lövbiffen och blanda med köttmarinaden. Hej. I senaste Smakboxen följde det med ett paket Vermicelli risnudlar jag inte visste vad jag skulle göra med
Grillat är gott och behöver inte vara onyttigt, gör dina egna såser baserat på kvarg och färska örter, grilla massor av grönsaker att fylla ut tallriken med, gör din egen köttmarinad med naturliga ingredienser, använd lite olja, färska örter, färsk lime osv
Blanda alla ingredienserna och använd till nöt- eller kraftigare fläskkött. Ju längre köttet får ligga i marinaden desto mer smak tar det givetvis åt sig
Gör dubbel sats om du både gör sallad och köttmarinad. Då salladen innehåller koriander kan du, om du köper en färsk knippa på en asiatisk butik, använda rötterna i köttmarinaden
Finhacka chilfrukten och lägg i en skål, tillsätt resten av ingredienserna och rör runt noga. Mosa rosmarinen lite lät mot skålens kant för att frigöra mer smak
Rör samman allt och låt vila en stund. Låt köttet ligga i marinaden i mint tre timmar i kylskåp. Förvara sedan den marinad som blir kvar i en tätslutande burk i kylskåpet