Shepard’s pie stammar i den brittiska traditionen av olika sorters köttpajer, denna tradition går åtminstone tillbaka till medeltiden och omnämns till exempel i Piers Plowman (skriven ca 1360-87) av William Langland (ca 1332 –1386) och andra engelska dikter från 1300-talet
Vädret bjuder verkligen in till mycket grillat. Här hemma har vi nog aldrig grillat så mycket redan innan midsommar, som i år Ibland kan det faktiskt bli för mycket av det goda
Redan här blev jag mycket tveksam, eftersom jag bara kommer att tänka på de finska köttpajerna. För några veckor sedan kom karlen hem och sa att han hade ätit en jättegod köttfärspaj på lunchen när han var i Stockholm
Jag hade en bit älgbog i frysen som passade att göra en god köttstuvning av. Jag hade tänkt följa ett av mina recept sen förr på en god köttpaj under lock men så fanns inte alla ingredienser hemma och inte fanns de att införskaffa på boa heller så det blev ett aningen modifierat recept
Jag hittade ett ”nytt” recept på köttpaj, det enda nya för mig i det receptet var kvargen i pajdegen annars så är köttpajen som alla andra köttpajer jag gör
Fräs köttfärsen och löken. Krydda och häll på vinet. Gör pajdegen ochklä en form. Fyll skalet med köttfärssåsen och häll överäggblandningen + rikligt med riven ost
Det är häst i lasagnen, i de isländska köttpajerna är det inget kött över huvud taget och i chickennuggets på en viss berömd burgerkedja är det typ rosa hönssmet