Ta ut kakan och bre på smeten över kakan. Smaskigt goda blev dessa äppelrutor. Grädda kakan 20-25 minuter. Grädda kakan ytterligare ca 8-10 minuter eller tills kakan fått fin färg och känns färdig
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppel och kanelbullar
Jag hoppas verkligen inte att ni tröttnat på äpplen än, för här kommer ett till äppelrecept. Tillsätt äppelmos, kvarg, mjölk och rapsolja och blanda försiktigt runt
Lägg äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanpå smeten. Stek äppelklyftorna i smör tillsammans med 2 msk råsocker och 1 tsk nystött kardemumma i ca 6-8 min på låg värme. Strö över lite råsocker och nystött kardemummaGrädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min
Ta ut kakan och låt vila i rumstemperatur. Blanda Philadelphiaost och strösocker med en flatblandare på låg hastighet , vispa i n t e med elvisp, tills smeten är jämn och len, tillsätt äppel- & kanellikören och blanda ytterligare några sekunder