Jag gillar den verkligen bara mer och mer. En nyttigare kaka. Den här kakan har verkligen vuxit hos mig. Den här kakan går alldeles utmärkt att frysa eller ha i kylen i flera dagar
Vad kan vara bättre än att bjuda gäster på en saftig och mjuk kaka som bara smälter i munnen. Häll i bären som du rullat i lite vetemjöl (eller potatismjöl om de är frusna) och fyll på med resterande smet
men hittade ingen som verkade god och vågade inte bara göra den vanliga fast utan kakao. potatismjöl. Tanken var egentligen att göra en vit kladdkaka eller en ljus i alla fall
Jag bara måste slå ett slag för den här fantastiska grundsmeten som jag använt till båda. hallonkaka – Gör som ovan, men du behöver inte rulla hallonen i potatismjöl – de vätskar sig inte så mycket
Förra året utmanade jag er läsare att baka en Fyriskaka, året dessförinnan blev jag utmanad av Karin i Karins kök att baka Bagels, undrar om någon vågar utmana mig i år, eller om jag själv kanske utmanar någon
Det är bara till att försöka mäta upp med ögonmått, så gör jag. I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, plus 2 tsk bakpulver. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 2 tsk bakpulver. 1/3 potatismjöl. 1/3 kakao
En favoritkaka som går snabbt och enkelt att baka i långpanna. Jag älskar kombinationen av den lite sega och söta havrebottnen med lite tuggmotstånd och den lena och goda chokladen ovanpå som bara smälter i munnen
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Se bara till att rosorna är ekologiskt odlade, eller använd alternativt obesprutade trädgårdsrosor. 30 g potatismjöl (0,5 dl). 30 g potatismjöl (0,5 dl)
Strö ev lite potatismjöl på bakplåtspappret så släpper kakan lite lättare efter gräddning. Direkt när kakan tas ur ugen så hyvlas nougaten över hela kakan (blir det ojämnt så kan man bre ut den med en smörkniv när den smält)
Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är. Jag brukar säga att mina verk ofta blir godast då jag bara slänger ihop ett par ingredienser utan några planeringar