När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Jag har gjort kakan flera gånger redan. Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Låt kakan vila några minuter i formen. Dela kakan i 3 bottnar. 50 g rumsvarmt smör mjölkfritt/laktosfritt. 3 dl Go green havre vispgrädde/ laktosfri vispgrädde. 3 dl Go green Havre Visp grädde/ laktosfrivispgrädde
(Eko, Glutenfri, Fri från Raffinerat Socker & Laktosfri). Jag hade gjort en Mjuk Palsternacks-kaka kvällen innan (den blir som godast om den får "stå till sig lite" i kylen) som jag sedan toppade med en Kokos & Citron "glasyr"
5 msk raw kakao. Pressa i ca 1 msk av apelsinsaften och tillsätt sedan kakao, mesquite, vaniljpulver och sötning. Skiva sedan 1 av apelsinerna tunt och lägg på krämen, finhacka därefter ytterligare några rutor choklad och nötter för att toppa kakan med. 5 msk raw kakao