Kaka med citron recept

Italiensk mormorskaka med mörk choklad

Italiensk mormorskaka med mörk choklad

Häll upp kakan i formen och toppa med resterande mandel. Låt kakan svalna innan servering. Smörj formen med smör och hälften av den hyvlade mandeln
Citron kaka

Citron kaka

Supergod recept på citronkaka. Den är galet go. Kladdig och man kan inte bara äta en. Gästerna var helt galna i den
Mjuk kaka med citron

Mjuk kaka med citron

Kaffekakamed chokladganache – mjuk kaka. Kaka. Mjuk chokladkakamed smörkrämsfyllning. Passar fint som bakelsebotten, lägg på en lagom mängd vispad grädde och lite valfria bär på en skiva kaka och du har snabbt en god sommarbakelse
Mjuk kaka med mandel och citron

Mjuk kaka med mandel och citron

Prova med sticka så kakan är klar. Rör i smör, citron, mjölk och mandel. 1 citron, rivet skal och saft av halva
Citron kaka

Citron kaka

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Här kommer ett recept på citronkaka. Strö på rikligt med florsocker
Citron/pepparkaks/vanilj Kakor ...

Citron/pepparkaks/vanilj Kakor ...

Spröda kakor medcitronsmak/pepparkaka passar både stora och små. (Kan du göra om du vill) Gör med ett litet mått ett litet hål mitt i kakorna

Kaka med vallmofrö och citron

Vallmokakamedcitrongrädde. Rör samman citronsaft, skal och socker - detta skall senare penslas över den färdiggräddade kakan
Kaka med citron och vallmofrön

Kaka med citron och vallmofrön

Den här goda syrliga kakan passar perfekt till efterrätt en varm sommardag. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med blå vallmofrö om du vill, annars går det bra utan
Citron och mynta kaka!

Citron och mynta kaka!

Så dagen till ära blir här Citron och Myntakaka. Tillsätt citronskal och myntan. Citron- och myntakaka. Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten, ringla över kakan
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Kokos och citron kakor

Kokos och citron kakor

Gjorde kokos- och citronkakor igår, som jag fick som tips av en rawfoodkollega. -)3 dl cashewnötter 2 dl kokos1 citron3 msk lucumaMixa cashewnötterna i mixer, blanda med kokos och citronsaft från en citron och lucuma. 1 citron
Vallmo & citron kakor

Vallmo & citron kakor

Jag har toppat kakorna med glasyr och torkade blommor/blad. Florsocker & citronsaft till glasyren. Torkad frukt/bär, hackad choklad, citron eller annat
Citron kladdkaka

Citron kladdkaka

Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott. Citronkladdkaka är så gott, nästan för gott
Citron & maräng glasstårta

Citron & maräng glasstårta

En supersmaskig citron och maräng glasstårta som jag delade med mig av till er i somras har jag för mig
Nyårstårta med stjärnor

Nyårstårta med stjärnor

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten så du får två lager tårtbottnar