Mandelkakamedhallonglasyr. Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. kakanmed 1 1/2 dl florsocker som rörs med 3/4 dl hallonsylt
Låt kakan svalna något. Garnera med hallon. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. 1Receptet gäller för 14 st 175 g Arla® Svenskt Smör 75 g mandelmassa 1 ägg 8 droppar bittermandelarom 1½ dl Arla® mjölk 2½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker ½ tsk bakpulver Hallonglasyr. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Peppad av framgången med min chokladkakamed svarta bönor häromsistens, tänkte jag försöka mig på ytterligare en nyttovariant av kaka, den här gången med kikärtor
Kakan. Blanda allt i en matberedanre eller med en handmixer. Häll över hallon-glasyren över kaka. Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt
sockerkakan till en helt ny nivå genom att glasera den medhallonglasyr. - Medansockerkakan svalnar så passerar du hallonen genom en sil så att du blir av med alla kärnor
Jag vet inte vad ni har för planer i helgen men dör att öka chanserna att den blir bra så bjuder jag på receptet på den här saftiga goda chokladkakanmed både kakao och smält choklad
Mazarinkakamedhallonglasyr. Låt kakan svalna helt i formen. Jag följer Lindas bakskola på facebook och Instagram, och där dyker det upp läckra recept med jämna mellanrum