Det blir en fantastiskt saftig kakamed lite extra chrunch och smak av hasselnötterna. Perfekt tillsammans i exempelvis en snabbdessert – stekta äpplen toppade med rostade hasselnötter och en klick vaniljglass
/ Börja med att skära äpplet i små fyrkanter. / Servera med yoghurt. 1 apple / 1 äpple. / När det börjar bli brunt, lägg i 2 msk vatten + äpplen. / Bred på smeten over äpplena och grädda på låg värme under lock i ca 10 min. Related 1 apple / 1 äpple
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Ofta med ekologiska ingredienser. Eller ta några äpplen. Det vore väl bättre med en apelsin i skidbacken eller en banan på långpromenaden eller cykelturen men ärligt talat, det är ju inte alls lika gott
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakanmed vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkakamed kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskakamedäpplen, och här en riktig festkakamed mango och mandelmassa