I den förvarar hon alla sina kakrecept nedklottrade på hundratals små lappar, kaosartat intryckta i stora plastfickor – enligt henne själv ett mycket lätthanterligt system
Så var det dags att beta av alla kakrecepten från Eriks födelsedagsfika. Till ca 50-60 blommor behövs 225 g smör eller margarin 1½ dl socker 1 dl kakao 2 äggulor 4-4½ dl vetemjöl ½ krm bakpulver 1 påse Non Stop Sätt ugnen på 175°C Rör smör och socker till en jämn massa Tillsätt äggulor, kakao och mjöl, arbeta ihop till en deg (degen ska kännas mjuk och nästan kalddig, inte kompakt som vanlig kakdeg) Fyll kakspritsen med deg, sätt i valt munstycke (jag använde det med 8 kronblad och en plupp i mitten) Spritsa kakorna ganska tätt på en plåt UTAN bakplåtspapper (de fäster inte på bakplåtspapper) Dekorera med en Non Stop i mitten av varje kaka Grädda mitt i ugnen 10-15 min Foto. 2 äggulor
Ikväll bjuder jag på ett gott knäckigt kakrecept. Mätta och belåtna orkar vi nog inte mer ikväll, kroppkakor har en tendens att lägga som som ett lock och man blir bara mättare och mättare, men gott är det
Jag har gjort ett nytt, toppengott kakrecept. 2 msk äggvita. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en ca 1 1/2 centimeter tjock avlång fyrkant. 2 msk äggvita
Andra liknande kakrecept. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta ut med en gaffel. När det blir oktober börjar vi längta ordentligt till jul
Enkla att lägga till i olika kakrecept. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Eftersom fredagskakan gick om intet här på bloggen bjuder jag på ett kakrecept i dag istället. Jag hade inte någon kondenserad mjölk hemma utan fick ta en burk dulche de leche (kokt kondenserad mjölk) istället