Fylldkalkonfilé. 1st kalkonbröstfilé. 1st kalkonbröstfilé. En otroligt god och relativt enkel rätt med smaker från Italien som passar fint som helgmat och gärna med ett glas vin till
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
ex kalkon. Vi funderade på fylld rösti, potatisrulltårta, rotfruktsrulltårta eller kanske morotsrulle men just det kändes som att vi kanske skulle göra några läsare besvikna - för det är ingen kaka eller sötsak det handlar om
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Kalkonen. Fyll KalkonenPenslakalkonen med soja, hönsbuljong/fond. Ta ut den och pensla lite då och då med kycklingfond samt ös över sky som kommer från kalkonen
Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås. Putsa under tiden kalkon-/kycklingfiléen och lägg dem i kokande buljong ca 15-20 minuter. 4 skivor kalkonfilé à 125 g
Kalkon omelett/paj. Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkon omelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra