Kalkonen. Fyll KalkonenPenslakalkonen med soja, hönsbuljong/fond. Ta ut den och pensla lite då och då med kycklingfond samt ös över sky som kommer från kalkonen
Vi hade bokat denna helgen sedan länge men idag meddelade hon att hon hade blivit sjuk. Jag har ätit rester från gårdagens Kalkon Tikka Masala och sitter nu med datorn i knät, Skavlan på TV och mumsar på hallonchoklad och dricker en folköl
Så gör gärna för mycket så att ni har kvar, klarar sig länge. Vi hade lite grannar över häromdagen och grillade kalkon från Ingelsta, som ligger en bit härifrån
Stek ett par minuter på var sida, inte för länge för då blir fågeln lätt torr. Jag använde bitar av kalkonbröst och lät dem ligga i en marinad över natten
Vi hade bokat denna helgen sedan länge men idag meddelade hon att hon hade blivit sjuk. Jag har ätit rester från gårdagens Kalkon Tikka Masala och sitter nu med datorn i knät, Skavlan på TV och mumsar på hallonchoklad och dricker en folköl
Ställ åt sidan så länge. Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost. 4 skivor rökt kalkon (kan även bytas mot rökt skinka tex). Bred ett lager av senapröran i kycklingen, toppa med en skicka kalkon och 3-4 skivor ost per kycklingfilé. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform ugnen på 175 g ca 20 min – använd gärna stektermometer så kycklingen inte är inne för länge, filé kan ju bli torr. kalkonkycklingkycklingschnitzelörtsmörschnitzel 200 g ca. 4 skivor rökt kalkon (kan även bytas mot rökt skinka tex)
Tur då att jag tycker så mycket om att laga mat, annars skulle jag inte ha råd att bo här så länge. Kalkongrytbitar är mörka i köttet, med fett insprängt och smakar nästan som bogfläsk