Kalkon stekpåse recept

Myskanka och kalkon till Mårten

Kalkon kan vara ett alternativ. Där kan man också lätt ta tillvara på hela fågeln, och tillgången på svensk kalkon är bättre
Persiljekyckling

Persiljekyckling

Farfar var idolen och varje jul fick man farfars underbara kalkon med citronsås. Jag använde mig av en stekpåse när jag stekte kycklingen i ugnen - ett väldigt bra tips om man vill ha mycket smak och slippa göra rent hela ugnen

Redan söndag kväll?

Kalkon med brun sås och tillbehör. Jag har ju turen att min mammas sambo jobbar på en gård där dom har kalkon, så när det är dags att slakta så kommer det ett mess i luren med frågan om jag är intresserad av att köpa kalkon

Kryddmarinerad kalkon (Turkey Tasso)

Lägg kalkonbröstet i en marinad av hickoryolja, grovt salt och pressade vitlöksklyftor. Ta ut kalkonbröstet och rulla det i de rostade kryddorna

Kalkon med asiatisk kryddning

Lägg grönsakerna i en stekpåse. Skölj och torka av kalkonbröstet. Förslut stekpåsen och gör små hål på ovansidan med en vass kniv

Ugnsstekt kalkon på amerikanskt vis

Eller använd en stekpåse. Pensla med kryddsmöret utanpå kalkonen. Lägg kalkonen på det ena arket och vik upp kanterna, lägg det andra arket över och vik samman arken längsmed kanten så tätt det går

Gästbloggare – Natalie Haglund

Sy ihop fågeln med steksnöre, hugg av benen lite så får kalkonen plats bättre i påsen (det går lätt med kniv och hammare), lägg fågeln i en stor stekpåse och ringla lite margarin över