Kalkonbröst temperatur recept

7 sorters kötträtter till julbordet

7 sorters kötträtter till julbordet

Rimmat kalkonbröst. När termometern visar 65º så har du ett rosa kött, vill du ha det mer välstekt så låt temperaturen gå upp till 70º. 1 bit kalkonbröst på ca 500 g. 1 bit kalkonbröst på ca 500 g
Kryddstekt kalkonfilé

Kryddstekt kalkonfilé

Stek kalkonbrösten i olja som du värmt till ganska hög temperatur, när de fått fin stekyta vänder du och ser till att även andra sidan har fin stekyta
Kalkonbröst med hel bovete

Kalkonbröst med hel bovete

1-2 st kalkonbröst (räkna ca 125 g per person). 3) Stek kalkonbröstet lätt så att den får en stekyta, lägg den i en form och sätt in den i ugnen tills temperaturen mäter 63-65 grader

Julmarknad och Vintermiddag

Jag gick förbi mataffären och handlade rotfrukter och ett stort kalkonbröst inför middagen med min vän Jonas

Ugnsstekt kalkon på amerikanskt vis

Ta av den övre folien, höj temperaturen till 250 grader och pensla kalkonbröstet med det kryddade smöret var femte minut tills kalkonen fått färg, tar cirka 30 minuter. Kolla sedan med stektermometer att innertemperaturen är minst 70–72 grader i lårfästet, eller att köttsaften är helt klar