Nyligen festade vi loss på denna ganska enkla, men supergoda rätt, en bit kalkonbröstfilé som fick baka i ugnen på låg värme, dressad i en god kryddblandning
Ingredienser Citrusrostad kalkonbröstfilé ca 450 g kalkonbröstfilé 1 st citron, finrivet skal. Ingredienser Citrusrostad kalkonbröstfilé ca 450 g kalkonbröstfilé 1 st citron, finrivet skal
Plötsligt låg där några paket färsk kalkonbröstfilé i familjestorlek på ca 4 hg. Kalkon är en favorit som man sällan kan äta om man man inte lätt slänger in en 4 kilos fågel i ugnen
När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Vi har haft en trevlig midsommarhelg och jag är extra stolt att ha klarat midsommarutan avsteg. Dagens Söndagsmiddag blev fantastiskt god, det tar lite tid, men det får det göra på helgen tycker ja
1st kalkonbröstfilé. Fräs lökarna och svampen i smör i 1 minut, tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg. 1st kalkonbröstfilé
4 ca 450 g kalkonbröstfilé 4 port tagliatelle 200 g sockerärtor 200 g vitlökssås (gärna med persilja och ramslök) 200 g tomatmix Att ha hemma 1 msk smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t