Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Ca 750 g färsk kalkonbröst. saft och skal av 1 citron. Salta och peppra. Smält matfettet i den form som köttet ska steka i
½ citron. 100 g rökt kalkonbröst. 10-12 skivor rökt kalkonbröst. Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Ät med en blandad sallad och en kall créme fraichesås med citron, örter och vitlök tex. Hittade kalkonbröst som var nedsatta till 30 kr sedan fick det som fanns diktera resten av ingredienserna, receptet är något av en kombo av ett gammalt Renée Voltaire recept från Systrarna Voltaires mat och en rätt min kompis mamma bjöd mig på, båda var kycklingrecept. Då kör vi, med bara sallad och dressing till blir det ungefär 3 portioner med ris, bulgur eller dylikt till blir det säkert 4-5 portionerKALKON Á LA 90-TAL1 kalkonbröst ca 500g1 zucchini1 mozzarella4 romantica tomater eller en god normalstor tomat2 rosmarinskvistar1 dl tapenade50 g smörolivoljaSoPUgnsvärme. 1 kalkonbröst ca 500g1 zucchini
Linda in den avsvalnade sparrisen i varsin skiva skinka eller kalkonbröst. Koka den spröda stjälken några minuter i vatten med lite socker, salt och citron
Jag hade en “grillad” citron som jag även pressade i, samt lite chili för extra bett och nyttighet. 4 kalkonschnitzlar (brukar finnas att köpa, annars kan du skiva upp kalkonbröst eller be om hjälp med det i affären)
Dela citronerna och stoppa en citronhalva i halsgropen på kalkonen. Pressa citronsaften över. Gnid in kalkonen med den sista halvan av citronen och salta och peppra
Där hittade jag den här Ajvarkycklingen, som jag gjorde på kalkonbröst istället. Har Du inte avocadoolja, så går det bra med kallpressad Olivolja och lite pressad Citron istället