Man ska varaförsiktig med fågel och aldrig äta den rosa, det gäller både kyckling och kalkon. Börja med kalkonfilén som tar en bra stund iugnen eftersom jag bakar den på låg värme
Tänkte dela med mig av detta recept från ICA, som var med i förra veckans matkasse ‘Inspiration’. Potatisen kändes liteöverflödig, men är man en hungrigfamilj så går den förstås åt
Ibland köper jag en kalkonfilé från Ingelsta Kalkon och gör nästan alltid denna rätt. Hittade receptet på Systembolagets hemsida för flera år sen, men hittar det inte längre på nätet så det blir något liknande
November månads råvaraimit samarbete med vinhuset Robertson är kalkon. En helgmiddag som går snabbt att förbereda och som tillagasiugnen - det är inte det sämsta
Såsen får intevara för tjock eftersom den ska blandas med pastan. Stek dem irikligt med smör ett par minuter på varje sidainnan du lägger dem i en ugnsfast form för att baka klart dem iugnen
Nyligen festade vi loss på denna ganska enkla, men supergoda rätt, en bitkalkonbröstfilé som fick baka iugnen på låg värme, dressad i en god kryddblandning
Tänk, är det ändå inte den absolut bästaste tiden på året just nu. Alla godsaker som ploppar upp lite här och var och bjuder oss på sinaljuvliga smaker och vackra fägring, det är ju bara härligt
Jag sätter in hela min stekpanna då den klarar att varaiugnen. I söndags var jag sugen på kyckling, hade en stor ekologiskkycklingfiléi frysen som jag tog fram