Kalkonfilé koka recept

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Bryn kalkonfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Koka upp sky från köttet och vatten så att det blir sammanlagt 3 dl, 2 dl grädde och hönsbuljongtärning och låt koka ihop i 3 minuter. 1 kg kalkonfilé
Kalkonfilé

Kalkonfilé

KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. Koka köttet ca 30 minuter
Kalkonfilé med ingefära

Kalkonfilé med ingefära

Låt koka ca 5 min. 500 g kalkonfiléer. Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten
Kalkonfilé i portvinssås

Kalkonfilé i portvinssås

Fräs svamp och lök tills vätskan kokat in. Kalkonfilé är ett fint och magert kött. Tillsätt grädde och portvin och låt det koka några minuter
Kalkonfilé med rosépepparsås

Kalkonfilé med rosépepparsås

Häll på grädde och låt såsen koka upp, låt såsen småkoka. Ca 600 gram kalkonfilé. I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla
Honungsmarinerad kalkonfilé

Honungsmarinerad kalkonfilé

Koka upp sky, fond och grädde. Servera kalkonfilén med hasselbackspotatis och rödkål. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen. 700 g kalkonfilé
Inbakad kalkonfilé

Inbakad kalkonfilé

Skär med vass kniv en ficka längs med kalkonfilén. Koka ihop såsen under omrörning 5-10 minuter. 600-800 kalkonfilé
Kalkonfilé med gräslök och ingefära

Kalkonfilé med gräslök och ingefära

Kalkonfilé i en gräddig sås, med krispig rostad ingefära och finklippt gräslök. 4 port 500 g kalkonfilé1 bit ingefära, ca 40 gsmör-&rapsolja1 tsk salt1 krm svartpeppar2 dl vispgrädde1 msk kycklingfond½ tsk kinesisk soja1 tsk pressad citron2 msk hackad gräslök. Låt koka ca 5 min. 4 port 500 g kalkonfilé
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli!

Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli!

 Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja  med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. Broccolin kokas först mjuk ,lägg sedan  broccolin på ett värmtåligt fat med ost över,gratinera ca 15 min ugn. 1 kg kalkonfilé

Kalkonfilé med lök

Koka upp apelsin- och citronsaften tillsammans med socker, salt och peppar. Lägg ner grönsakerna i saften och koka under lock, 5 minuter
Baconinlindad kalkonfilé med risotto

Baconinlindad kalkonfilé med risotto

Den blev väldigt god, tre barn ville inte ha risotto så jag kokade vanligt ris till dem, men alla tre åt sen risotton och inte det vanliga riset
Kalkonfilé med saffransbulgursallad

Kalkonfilé med saffransbulgursallad

Under tiden, koka bulgur enligt anvisning på förpackningen i buljong och saffran. En riktig, amerikansk thanksgiving dinner har jag tyvärr inte haft möjligheten att testa än, men en kalkonfilé är lite lättare att handskas med än hela fågeln på x antal kilo
Cheddarspäckad kalkonfilé

Cheddarspäckad kalkonfilé

Snitta fickor längs med varje kalkonfilé. Servera kalkonfiléerna med ugnstekta potatishalvor, kokta grönsaker och äppelcidersås