Bryn kalkonfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Koka upp sky från köttet och vatten så att det blir sammanlagt 3 dl, 2 dl grädde och hönsbuljongtärning och låt koka ihop i 3 minuter. 1 kg kalkonfilé
KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. Koka köttet ca 30 minuter
Ställ tillbaka på plattan och låt koka ner till ungefär hälften av mängen återstår. Här och nu tänkte jag bjuda på ännu ett tips inför årets nyårsmiddag, nämligen kalkonfilé
Koka upp sky, fond och grädde. Servera kalkonfilén med hasselbackspotatis och rödkål. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen. 700 g kalkonfilé
Kalkonfilé i en gräddig sås, med krispig rostad ingefära och finklippt gräslök. 4 port 500 g kalkonfilé1 bit ingefära, ca 40 gsmör-&rapsolja1 tsk salt1 krm svartpeppar2 dl vispgrädde1 msk kycklingfond½ tsk kinesisk soja1 tsk pressad citron2 msk hackad gräslök. Låt koka ca 5 min. 4 port 500 g kalkonfilé
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. Broccolin kokas först mjuk ,lägg sedan broccolin på ett värmtåligt fat med ost över,gratinera ca 15 min ugn. 1 kg kalkonfilé
Koka den mjuk i saltat vatten. Tina kalkonfilén. Krydda kalkonfilén med salt och peppar och bryn den i matfettet i en stekpanna tillsammans med timjankvistarna
Under tiden, koka bulgur enligt anvisning på förpackningen i buljong och saffran. En riktig, amerikansk thanksgiving dinner har jag tyvärr inte haft möjligheten att testa än, men en kalkonfilé är lite lättare att handskas med än hela fågeln på x antal kilo