Kall falsk bea. Ställ kallt att mogna en stund. 2 dl créme fraiche. 1-2 tsk dragon. 1 msk vitvinsvinäger. 1 msk riven gul lök ( jag tog vitlökspulver, kanske en tsk, smaka dig fram)
Låt fyllningen bli kall. beasås. Blanda ihop allt till vitlökssåsen och ställ kallt. Ställ kallt en stund. Och här kommer några tips på varmrätter till nyårs
Lägg linserna i en trådsil, eller i ett durkslag, och skölj dem under rinnande kallt vatten. denna) och servera den med ett luftigt potatismos, eller med ugnsstekt potatis och beasås
Potatisen skalar jag aldrig utan jag tvättar endast dom sen skär jag mina fries i ganska tunnar stavar, lägger dom i kallt vatten så stärkelsen får dra ut ett tag
Det var bara det att när det var dags att grilla hade det hunnit bli både mörkt och kallt. Till köttet åt vi gräddrostad potatis, rödvinssås, beasås och sallad
Varmrätten vart oxfilé med egengjord bea, smörstekta grönsaker och scampi,ganska likt middagen för några veckor sen --> här och där hittar ni även recept på beasåsen
Till detta är det gott med en kall sås som ex kallbeasås (se ex såser) samt en god sallad. Till detta åt vi kokt majskolv, Findus ugnspotatis(fryst i påse), salladen ovan, kall whiskysås och kall bearniesås(Lidl)
En brûlèe ska serveras kall med ett tunt , karamelliserat lager av socker på ytan. För att summera denna middag, om jag hade kommit ned till Kopparhatten och beställt in en flaska vin, en tallrik med kött och beasås så hade jag varit väldigt nöjd
Jag hade packat ner två tomma matlådor som vi fyllde varje dag med grönsaker och kall grill. Plockade bort beasåsen (pga allergi) och pommesen och tog för mig av grönsaksbuffén