Använd gärna ett mått av något slag för att få dem så jämnstora som möjligt och blöt händerna i kallt vatten när du rullar dem, det går lättare och så blir de lite finare
en matsked kallt vatten om degen inte binder ihop. Gott och smakfullt, men pajen är lite småtorr och helt okej vardagsmat, men ingen festmat direkt att tala om
Köttet serveras kallt och kan gärna göras dagen innan. Det här är otroligt lättlagad festmat. Här kommer en smarrig helstekt kotlettrad med smak av rosmarin och vitlök från Artusis bok
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Gubbröran t ex passar att servera på midsommarfesten, kräftskivan eller påskfesten, då det oftast är fisk och skaldjur på menyn, medans en het tomatsoppa däremot passar bättre på halloweenfesten, när det är ruggigt och kallt ute och man gärna vill ha något värmande
Morgonsquats och kall gröt. Drinktilltugg, festmat, lufttorkad skinka. Hej,. Jag har jobbat med en catering hela dagen så lite sent men här kommer ett tips på gott plock till mellon ikväll
(Häll av konserverade bönor och skölj gärna av dem under rinnande kallt vatten innan de används). Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
Det går att servera dem antingen varma eller kalla och de passar utmärkt till t. Helt perfekt festmat (kanske något för den kommande nationaldagen eller studenten)
Häll ärterna i ett durkslag och skölj dem väl i kallt vatten. Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
Fördela moussen i glas och ställ dem kallt. Till varmrätt blev det Kräftstjärtar med smördegsnät och saffransris (hittas här på bloggen som “Lättlagad festmat“)
Servera såsen kall. Det här kan absolut serveras som festmat. Hemma hos mor bläddrade jag igenom hennes veckotidningar och fastnade för det här receptet i Året runt
Jag tror att man egentligen ska äta den kall (och jag tror att den varit lättare att skiva upp kall), men jag serverade den varm med ris och tomatsallad