Här kommer receptet på den kallaräksåsen som vi hade till den pankopanerade laxen. Vi köpte kinamat till middag och ikväll blir det en lugn kväll hemma framför tv´n
När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kallräksåstill. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Kallräksås. Ställ kallttill servering. Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Häll räksåsen över fisken. Räksås. Koka potatisen (gärna mjölig sort), mosa den med en klick margarin och tillsätt mjölken (varm) rör till sist i ett ägg
Servera laxen kyld med kallräksåstillsammans med ägghalvor och nykokt färskpotatis. Koka upp vatten, tillsätt purjolök, dill, vinäger, salt och vitpepparkornen
Idag improviserade jag en sås som passar till panerad vit fisk och, som i mitt fall, fiskpinnar. Hade troligen varit godare med färsk dill och en skvätt citron i, så tillsätt det om ni har
Fiskterrine kan ätas både varm och kall och med olika såser, varma som citronsås, räksås eller kalla som dijon- och majonnässås, skagensås eller romsås