Kall sås till grillad laxfile recept

Grillad laxfilé med serranoskinka

Grillad laxfilé med serranoskinka

Grillad laxfilé med serranoskinka, krispiga klyftisar, en kallsås och sallad♥. Blanda örterna och vitlöken i en mixer och tillsätt en skvätt olivolja
Örtkryddad laxfilé på grillen

Örtkryddad laxfilé på grillen

Låt den gärna stå kallt en stund innan servering. Jag har tidigare bloggat om hel laxsida på grillen, men det tål nog lite upprepning och denna gång hade jag lite annan kryddning och en annan såstill
Varmrökt lax med suverän pikant sås

Varmrökt lax med suverän pikant sås

Jag har testat många olika kallasåsertill varmrökt lax. Vår senaste favoritsås innehåller drivor med riven pepparrot som ju alltid är gott till rökta råvaror
Teryakilax med rosa sås

Teryakilax med rosa sås

Rör ihop alla ingredienser till glazen. Vi brukar servera teryakilax med rostade rotfrukter eller het couscous och rosa sås, men det passar lika bra att servera den med jasminris, wokgrönsaker och en extra sats av glazen som sås
Karibiska laxspett med limesås

Karibiska laxspett med limesås

Rör samman alla ingredienserna tillsåsen och ställ den kallttills den ska serveras. Blanda samman alla ingredienserna utom saltet till marinaden
Snabbgravad ugnslax med godaste gräslökssåsen

Snabbgravad ugnslax med godaste gräslökssåsen

Läser du det här mitt i sommaren, så kanske en kallsås känns mer naturligt. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
Lax med barbecuesås

Lax med barbecuesås

Det är också gott att servera laxen med en krämig potatissallad eller med kokt potatis och en kallsås, men så här på vintern tycker jag personligen att det passar bättre med varma tillbehör
Laxspett med teriakisås

Laxspett med teriakisås

Laxen var nog vanlig grillad, med ris och kanske något grönt till, men såsen lyfte hela rätten till kulinariska höjder
Teriyakimarinerade Laxspett

Teriyakimarinerade Laxspett

Såsen blev en enkel kall en med creme fraiche, majonnäs, en pressad vitlöksklyfta och så lite grann hackad koriander även i den
Intervju med AnnaBell Nilsson

Intervju med AnnaBell Nilsson

Till laxen blev en kall frisk gräddfil sås med finklippt dill, lite rivet citronskal och lite salt och svartpeppar