Låt den gärna stå kallt en stund innan servering. Jag har tidigare bloggat om hel laxsida på grillen, men det tål nog lite upprepning och denna gång hade jag lite annan kryddning och en annan såstill
Jag har testat många olika kallasåsertill varmrökt lax. Vår senaste favoritsås innehåller drivor med riven pepparrot som ju alltid är gott till rökta råvaror
Rör ihop alla ingredienser till glazen. Vi brukar servera teryakilax med rostade rotfrukter eller het couscous och rosa sås, men det passar lika bra att servera den med jasminris, wokgrönsaker och en extra sats av glazen som sås
Läser du det här mitt i sommaren, så kanske en kallsås känns mer naturligt. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
Det är också gott att servera laxen med en krämig potatissallad eller med kokt potatis och en kallsås, men så här på vintern tycker jag personligen att det passar bättre med varma tillbehör
Servera couscoussalladen med entrecoten och smöret samt någon god kallsås och kanske ett gott bröd. kallare får man väl leta efter, regnigare och blåsigare
Kyl tills soppan är riktigt kall. Jag är mest törstig och sugen på kalla saker. Laxen varmröker vi i klotgrillen och som tillbehör blir det en enkel romsås och sallad från trädgården
Bjud de härliga paketen till och kanske en kallsås. Vill man ha såstill går det bra med en enkel romsås av crème fraiche, rom och lite finhackad rödlök