En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller röktfisk. Såser. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Ett glas vitt, iskallt in eller citronvatten och så är vi i hamn. Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Smaka av och låt stå kallt en stund så smakerna får mogna. Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
Hacka rödlöken och lägg i en skål kallt vatten en stund. Däremot minns jag att vi hade ugnsbakad regnbåde (en laxfisk) kvar sedan gårdagen så den hamnade i såsen
Det var faktiskt inte så svårt som jag hade trott att få ut några finfina filéer från en plattfisk även om jag nu har lärt mig att man behöver ganska stora fiskar för att filéerna skall bli i lagom portioner
Skölj fisken ordentligt i kallt vatten och salta fisken rejält på både in och utsidan. Ja det blev grillat i midsommar även om vädret var kallt, regnigt och blåsigt