blir fantastiskt god och saftig när den tillagas långsamt på låga. fisk,lax,vårrecept. Kallörtsås. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Rör samman alla ingredienserna, smaka av och låt stå kallttill servering. En krämig örtsås som passar ypperligt tillfisk är vad vi bjuder på, vi serverade vår till torskrygg som Håkan tillagade i sous viden men örtkrämen passar säkert till alla sorters fisk
Denna såsen passar bra både till kött, fisk och grönt. En kall och krämig örtsås är aldrig fel till grillbuffén i sommar eller varför inte till sillen nu till midsommar
Jag tror den här passar perfekt till en bit stekt lax med lite kallörtsås eller något liknande. Det nya tillbehöret som jag testade göra i slutet av förra veckan var det här
Ett torrt vitt vin är att rekommendera, alternativt ett kallt, ljust lageröl av Tjeckisk typ. Gädda hör tyvärr till en dom mest underskattade matfiskarna, mest beroende på att den anses ”benig” och tillhör epitetet skräpfisk
Såsen är dessutom god att äta kall som en egen sås till grillat kött/fisk/fågel. Torsk med örtsås. Jag säger bara fisken, för den passar till både vit fisk och lax
Fisken serverad med kokt potatis och en kallörtsås var en hit. En gång i veckan är det fisktill lunch i skolan och i stort sett varje gång äter M den med god aptit så fisk gillas alltså
Torsk med örtsås. Lägg ner fisken i en ugnsfast form tillsammans med dillkvistarna. Tillbehören sätter lyxfaktorn, och den blev total tyckte jag och mina gäster
), vitlöksmarinerade bönor (Borgens), kallörtsås, olika salami (från Hagelstads och Wannborga), ännu mer marmelader samt vinäger från Ölandsörtagård och Birgittas matbod, rökt och lufttorkat lamm från Wannborga vin & lamm och till sist potatissallad från Kallskänken