Ljummen potatissallad kallar jag denna potatisrätt och är en variant av vanlig potatissallad men istället för majonäs så har jag inkokt grädde och så är potatisen ljummen och inte kall
* Vispa ägg och hälften av mjölken* Vispa i mjölet och sedan potatisen* Häll ned resten av mjölken* Klipp i dillen* Grädda i rikligt med smör på medelhög värme, de kan serveras kalla till förrätten* Vid servering, lägg upp pannkakor, creme fraiche, löjrom och hackad lök i fina skålar(gör du rikligt är det utmärkt att bara ha detta med champagne
Denna rätt har jag ätit så länge jag kon minnas och den går under namnet "potatis i ugn" eller, som min syster kallade den när hon var liten, "solar" (skivor som ligger i botten får solmönster)
Ta den kalla potatisen och riv den på ett grovt rivjärn. En vardagsvariant på Cordon Bleu. Se till att ha smakrik ost emellan, typ Emmentaler eller Appenzeller
Det var väl kanske därför som Alströmer aldrig fick någon potatisrätt uppkallad efter sig. 4 personer 12 medelstora kokta kalla potatisar 1 ägg 1 äggula ½ dl vetemjöl 1 ½ tsk salt 1 krm peppar smör+olja till stekning TILLBEHÖR. 12 medelstora kokta kalla potatisar