Att det kallas för smörgåsbord har att göra med att smårätter alltid serverades med bröd och smör. Jag menar hur många olika varianter av smörgåsar finns det inte
Detta recept/tips är lite Paleo-inspirerat och jag kallar det för Mini kyckling sliders. Paleokosten är så kallad stenålderskost och är baserad på den slags kost som våra förfäder åt under den Paleolitiska perioden (eller Stenåldern)
-) eller ja han kallar det för lingon förstås, all sylt och marmelad kallar han för lingon. Receptet hittade jag inne hos Tea som driver den härliga bloggen Sötasaker
skär tunna skivor av den kalla köttfärslimpan och ät som ”smörgås” med smör och ost på. Vill du göra en lite festligare variant så finns recept på en baconlindad renfärslimpa i min kokbok ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo”
Hörde någon som sa att man kan kalla det vad man själv vill. Brukar inte använda så mycket socker som recepten ofta säger vilket gjorde att det blev en härligt frisk smak på denna sylten
Jag väljer att kalla det nya brödet tunnbröd då det benämns så i receptet. Äter det till allt från vanliga smörgåsar, till tacos, fyller med ugnsbakad lax, som alternativ till korvbröd etc
Tillsätt lite av det kalla vattnet och lös upp jästen. Receptet passar perfekt även för den lilla familjen med få medlemmar då det bara är 8-10 bröd av denna sats
Timbalerna är också goda kalla, att ha med som färdkost eller på en utflykt istället för smörgås. Nu med alla goda färska grönsaker, blir det riktigt kul att hitta på recept
Förr hette det Vårfrudagen, men det blev senare i folkmun kallat Våffeldagen. Det är ett både gott och nyttigt recept på våra traditionella våfflor, hämtat ur min kokbok LCHF för seniorer
Jo, jag baserade istället mina kalla såser på fil och majonäs. Jag har hur mycket recept på vegetariska biffar som helst i arkivet, sök på bloggen eller kolla här