Kalops är perfekt att göra i crockpot. Här visas kalopsen innan den kokas sakta. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta
Skär köttet i lagom stora grytbitar, krydda dom runt om med salt, vitpeppar och paprikapulver. Kalops är en kär gammal grytklassiker och att den görs i olika versioner visste vi redan, t
Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn dom väl i omgångar i smör i kokkärlet. Ett av mina mest klickade är utan tvekan Morbergs kalops i Crock Pot
Denna gång fick den långsamt koka grytbitar av nöt till en mustig kalopsgryta. Längst ner i detta inlägg finns beskrivning på hur du gör Kalopsen i vanlig gryta ifall du inte har en Crock-Pot
Tillsätt buljong och krydda med salt och peppar. därav smakupplevelsen kalops, men utan kött. Funkar för mig, men har googlat runt lite och sett flera vegetariska recept på kalops med sojagrytbitar i
Kalops är ofta en underskattad maträtt. )Kalops5-6 port700 g högrev9 dl vatten20-30 kryddpepparkorn (börja med 20, smaka av i slutet om det behövs mer)4 lagerblad1,5 tsk salt3 morötter2 gula lökar3 msk vetemjöl3 dl mjölkSojaSkär köttet i 3x3 cm stora bitar. Smaka av med salt och kryddpeppar (krossa kornen i en mortel ifall det behövs mer krydda) 5-6 port