Kalvlever salvia recept

Salvia i ragu på lever

Krydda med salvia utan att snåla eftersom salviasmaken ska vara tydlig. Salvia.  Skala och skär sellerin i små bitar
Levergryta

Levergryta

Går för all del att byta ut levern till kalvlever och svampen mot champinjoner eller trattkantareller

Kalvlever à la venitienne

Häll på vinet och lägg i salviabladen. Fördela lever, grönsaker och sky på tallrikarna och garnera med salvia och rosmarin

Malda leverbiffar.

2 ½ hg kalvlever. 1-2 tsk salvia. Putsa levern fri från hinnor och fett, skär den i små bitar, mal den tillsammans med blandfärsen två gånger i köttkvarn eller till en slät smet i matberedare

Lever med oliv och skinkröra

Smaksätt med salvia, salt och peppar. Salvia. 500 g kalvlever i skivor. Fräs löken mjuk i lite smör. Tillsätt svampen

Ägg i risgömma

Skölj och torka salvian. Lägg i löken och salvian och fräs på svag värme tills löken är mjuk. 200 g kyckling- eller kalvlever. 1 kvist färsk salvia

Stekt lever med bacon

Salvia. 600 g kalvlever. Putsa levern och skär den i skivor. Blanda mjölet med kryddorna. Vänd leverskivorna i mjölet och lägg upp dem på skärbrädan

Fegato alla veneziana kalvleversauté

Höj värmen lite och fräs nu lite av levern i taget, med ytterligare salviablad, i olja till fin färg någon minut på varje sida