Täck dem med aluminiumfolie, och tillaga sedan patéerna i nedre delen av ugnen. Först och främst ska jkag begagna mig av min köttkvarn, och mala kalvlevern i stället för att tärna den
Grädda i ugn 175ºC ca 1½ timme. 400 g Scan Kalvlever. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar
Ställ paprikorna i en smörad ugnsform och lägg en liten klick smör ovanpå varje paprika. Grädda paprikorna i 10-15 minuter i förvärmd ugn (180 grader). 150 g kalvlever
Putsa kalvlevern och skär den i stora bitar. kalvlever. Grädda mitt i ugnen i vattenbad, ca 1 timme. Sänk värmen till 150°, ta bort folien och låt stå i 10 minuter i ugnen
Jag beställde en varm sallad med kalvlever och bacon till huvudrätt som var otroligt god. Igår fixade jag till lite plockmat till Eurovisionen, salamichips, räkor med skal, oliver och ugnsbakad fetaost (skiva tomater och placera ett fetaostblock ovanpå
400 gram eko köttfärs400 gram kalvlever (eller gris/nöt/kyckling)300 gram pancetta (eller bacon)1 dl grädde3 ägg1/2 dl sherry1/2 dl konjak1/2 dl porter eller annat öl2 msk vällagrad balsamico1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk persilliade, lite riven muskotnöt1 msk örtsalt1 msk vitpeppar och 1 msk svartpeppar (helst från kvarnen)2 msk hackad persilja4 vitlöksklyftor1 finhackad lök1 dl finhackad ättiksgurkaEv 1 msk kaprisDekoration. * Koka upp en stor gryta med vatten* Mixa bacon eller pancetta och sprit med stavmixer eller matberedare* Rör snabbt ihop pancettaröran med köttfärsen, alla kryddor, ägg, grädde, allt utom levern och dekorationen* Skär levern i fina bitar* Rör ned levern* Smöra en form och lägg i köttröran så att formen blir helt full, banka ett par gånger mot underlaget, vira in hela formen med folie så att det är tättslutande* Sätt in den i en större gryta eller form i ugnen på 170 grader* Ös eller häll försiktigt i det kokande vattnet i den yttre formen - ett så kallat bain de marie* Låt stå i cirka tre timmar tills juicen blir helt gul när du trycker på patén* Ta ut ur ugnen (försiktigt, det är lätt att få det heta vattnet på dig)* Ställ patén med en vikt ovanpå som passar i pannan (ev en annan panna med en tung gryta ovanpå)* Låt stå cirka en halvtimme och häll ut juicen* Ställ in i kylenServera med en cumberlandsås. 400 gram kalvlever
I går åt jag kalvlever Anglais på restaurang. familjen fick varsin, confiterad 30, 60 eller 90 minuter i 75 graders ugnsvärme. Jag hade ugnen på 75 grader denna gång, så var det i ursprungsreceptet, första gången körde jag i 70 grader men i nästa försök ska jag nog sänka till 60 grader. 75 graders ugn
200g kalvlever (jag använde ungnötslever). Sätt ugnen på 120 grader. Ställ i ett vattenbad i ugnen och grädda tills du når en temp på 68 grader. 200g kalvlever