Kalvlever ugn recept

Leverpastej på riktigt

Leverpastej på riktigt

500 g kalvlever. Sätt ugnen på 200 grader. Placera vattenbadet med formen i ugnen, baka i ca 40 min. /Mi 500 g kalvlever
Hemlagad leverpastej med bacon & fikon

Hemlagad leverpastej med bacon & fikon

Grädda i ugn 175ºC ca 1½ timme. 400 g Scan Kalvlever. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar
Leverpastej

Leverpastej

400 g kalvlever. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter tills innertemperaturen är 75 grader. 400 g kalvlever
Leverfylld paprika

Leverfylld paprika

Ställ paprikorna i en smörad ugnsform och lägg en liten klick smör ovanpå varje paprika. Grädda paprikorna i 10-15 minuter i förvärmd ugn (180 grader). 150 g kalvlever
Två gånger paté

Två gånger paté

Den ena är gjord på kalvlever och den andra på klassisk fläsklever. champinjonskivorna i paten innan du steker den i ett vattenbad i ugnen
Leverpastej med calvados

Leverpastej med calvados

Putsa kalvlevern och skär den i stora bitar. kalvlever. Grädda mitt i ugnen i vattenbad, ca 1 timme. Sänk värmen till 150°, ta bort folien och låt stå i 10 minuter i ugnen
Långpromenad i Staines

Långpromenad i Staines

Jag beställde en varm sallad med kalvlever och bacon till huvudrätt som var otroligt god. Igår fixade jag till lite plockmat till Eurovisionen, salamichips, räkor med skal, oliver och ugnsbakad fetaost (skiva tomater och placera ett fetaostblock ovanpå
Julpastej med portvin

Julpastej med portvin

Grädda pastejen i nedre delen av ugnen tills pastejen är genomgräddad, ca 1 1/2 timme eller tills innertemperaturen är 70°. 500 g kalvlever
Champagnevänliga förrätter på nyår

Champagnevänliga förrätter på nyår

400 gram eko köttfärs400 gram kalvlever (eller gris/nöt/kyckling)300 gram pancetta (eller bacon)1 dl grädde3 ägg1/2 dl sherry1/2 dl konjak1/2 dl porter eller annat öl2 msk vällagrad balsamico1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk persilliade, lite riven muskotnöt1 msk örtsalt1 msk vitpeppar och 1 msk svartpeppar (helst från kvarnen)2 msk hackad persilja4 vitlöksklyftor1 finhackad lök1 dl finhackad ättiksgurkaEv 1 msk kaprisDekoration. * Koka upp en stor gryta med vatten* Mixa bacon eller pancetta och sprit med stavmixer eller matberedare* Rör snabbt ihop pancettaröran med köttfärsen, alla kryddor, ägg, grädde, allt utom levern och dekorationen* Skär levern i fina bitar* Rör ned levern* Smöra en form och lägg i köttröran så att formen blir helt full, banka ett par gånger mot underlaget, vira in hela formen med folie så att det är tättslutande* Sätt in den i en större gryta eller form i ugnen på 170 grader* Ös eller häll försiktigt i det kokande vattnet i den yttre formen - ett så kallat bain de marie* Låt stå i cirka tre timmar tills juicen blir helt gul när du trycker på patén* Ta ut ur ugnen (försiktigt, det är lätt att få det heta vattnet på dig)* Ställ patén med en vikt ovanpå som passar i pannan (ev en annan panna med en tung gryta ovanpå)* Låt stå cirka en halvtimme och häll ut juicen* Ställ in i kylenServera med en cumberlandsås. 400 gram kalvlever
Vi leker att vi är i Grekland...

Vi leker att vi är i Grekland...

De hade kalvlever Anglais – hurra. Varva sedan lammfärssåsen, ostsåsen och auberginskivorna i en smord, ugnsfast form

Bakad leverpastej

Sätt ugnen på 150 grader. 300 gram kalvlever. 1. Ta bort eventuella hinnor och grova blodkärl på levern, som alternativt kan vara av gris
Mera ägg

Mera ägg

I går åt jag kalvlever Anglais på restaurang. familjen fick varsin, confiterad 30, 60 eller 90 minuter i 75 graders ugnsvärme. Jag hade ugnen på 75 grader denna gång, så var det i ursprungsreceptet, första gången körde jag i 70 grader men i nästa försök ska jag nog sänka till 60 grader. 75 graders ugn

Kungsbyns leverpastej

Sätt ugnen på 175ºC. Grädda i ugn 175ºC ca 1½ timme. 400 gram kalvlever. Hacka löken och fräs den mjuk i smör

Leverpastej (Hedonisten)

200g kalvlever (jag använde ungnötslever). Sätt ugnen på 120 grader. Ställ i ett vattenbad i ugnen och grädda tills du når en temp på 68 grader. 200g kalvlever