Låt stå iugnenicirka två timmar. Då lagade jag en saftigtfinkalvstektillminHenrik och han sa att det var en av de godaste rätterna jag någonsin lagat så himlamysigt
Bryn kalvstekeni en stekpanna runtom till den får en fin stekyta. En klassisk stek är alltid rätt. Såhär års finns det gott om kalvkött och det är mycket mört och gott isig själv
Stek först steken runt om i smör i en gryta som tål ugn. Den irländskakalvsteken som inhandladesbilligt på ICA såg riktigtfin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ grytan på nedersta falsen iugnen
Putsa kalvsteken och bind upp den. Sätt in en kvistrosmarin, längst med köttet och under snöret så att den sitter fast under stekningen, gör samma sak med salviabladen