Koka/ångkoka sparrisen i saltat vatten tills de blivit lite mjuka. Då lagade jag en saftigt fin kalvstek till min Henrik och han sa att det var en av de godaste rätterna jag någonsin lagat så himla mysigt
Kalvstek , inget jag gör varje dag. Kalvstek i gryta. Koka upp skyn och rör ner redningen och koka i 3-4 min. (Lingon, gelé, gurka) Läs även andra bloggares åsikter om Kalvstek , Stek i gryta , Söndagsstek   ca 1 kg kalvkött
Koka upp. Kalvstek med gräddsås1,5-2 kg kalvstek2-3 gula lökar3-4 morötter4 lagerblad5-6 dl vattensalt och pepparGräddsås. Häll i vattnet efterhand och koka på svag värme under lock ca 1 1/2 tim till önskad innertemperatur (jag föredrar ca 67 grader). 1,5-2 kg kalvstek
När allt kokat upp så har du ner lagerblad, vitpeppar och buljongtärningar. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Koka ihop den ytterligare, reducera ned den. Kalvstek. Kokas al dente. 800 g kalvstek. Kalvstek 800 g kalvstek 2 morötter 2 gula lökar 1 purjolök, liten 3-4 lagerblad peppar salt smör till stekning 0,5 dl tomatpuré 3-4 ansjovisfiléer 3 msk svartvinbärsgelé 5 dl vispgrädde, ca Ev vaxbönor till servering
Så här gör du Krydda kalvsteken med salt och peppar. Tillsätt tomatkross och citronjuice, låt koka 2 minuter, tillsätt oliver, syltlök och timjan. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 600 g kalvstek i bit
När bjöd du familjen på kalvstek senast. cirka 1 kg kalvstek. Låt koka ihop tills det återstår cirka 3 deciliter. Blanda smör och mjöl till en boll, lägg ned i såsen och koka 3-5 minuter. 1 kg kalvstek
Skär steken i centimetertjocka skivor och banka ut dessa till elefantöronGör en klassisk ratatouille men låt koka helst i minst 3 timmar för den runda smaken, blanda i massor med riven parmesan precis före serveringStek köttet mycket snabbt på hög värmeServera med ratatouille på och rucola runt omStänk citron på allt