Kalvstek med gräddsås, kokt potatis, kantareller, kokta morötter och gulbetor. Har du testat kalvstek. Men den här kalvsteken som jag gjorde igår och som jag tycker passar perfekt för en söndagsmiddag blev riktigt god
Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Förbered kokt potatis, grönsaker samt de tillbehör du önskar servera till. Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta
Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål. Kalvstek med gräddsås1,5-2 kg kalvstek2-3 gula lökar3-4 morötter4 lagerblad5-6 dl vattensalt och pepparGräddsås. 1,5-2 kg kalvstek
Servera härligheten med pressgurka, kokt potatis, tomat och svartvinbärsgelé. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Underbar kalvstek i krämig sås. Jag lägger till minst en timme på koktiden och vänder köttet flera gånger under tillagningstiden för att det ska bli så mört som möjligt
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis
Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. Garnera med kapris, finhackade sardeller och salvia och servera gärna kokt färskpotatis och några salladsblad till
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet