Bryn steken i en stekgryta med smör. Sätt en köttermometer i steken med spetsen i mitten. Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Gräddsås. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta. Häll därefter vatten blandat med kalvfond över steken och ös den även några gånger under stekningen
Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Kalvstekmedgräddsås. Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis