Bryn kalvsteken i smöret och krydda med salt & peppar från kvarn, köp en nätadkalvstek om det finns annars kan du binda upp den själv med lite bindgarn
Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. 1 kg nätadkalvstek. Lägg i den nätadekalvsteken och låt den sjuda under lock ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 67°. 12 vitpepparkorn 1 kg nätadkalvstek
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Putsa kalvsteken från eventuella hinnor. 1 kg kalvstek, benfri , gärna i nät. 8 - 10 port. Tillagningstid. 4,5 timme varav 3 timmar marinering och 1,5 timme i ugnen
åt man ofta kalvstek och ärter. Jean Sibelius. Genom Musiken och maten. Ett gastronomiskt porträtt över Finlands största kompositör i anledning av hans 150 års jubileum