Kalvstek rött vin recept

Jennies kalvstek

Jennies kalvstek

Svartrötter. Slå på vin, fond och stjärnanis. Kalvstek. Koka svartrötterna al dente i vatten med pressad citron och salt
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Häll sen på rödvinsvinägern. När doften av vinäger kokat bort är det klart. Slå på vinet och vattnet. Caponata 4 pers2 aubergine2 röda paprikor2 stora tomater1 gul lök4 selleristänger100 gram pinjekärnor200 gram gröna urkärnade oliver2 dl rödvinsvinäger1 tsk socker (man kan strunta i det)OlivoljaSalt och pepparFärsk basilika till pyntGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram1 stor morot2 selleristänger1 gul lök1 kvist färsk rosmarin3 lagerblad2 enbär1/2 flaska vitt vinca 1/2 liter vatten (beror på kastrullen storlek men det ska täcka köttet gott)2 köttbuljongtärningarGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram. 1/2 flaska vitt vin
Örtstek

Örtstek

Tillsätt steksky/vatten, vin, grädde, soja och fond och koka i 10 minuter. 2 kg kalvstek. 2 dl röttvin. Krydda köttet väl runt om med salt och peppar
Vitello tonnato med potatissallad

Vitello tonnato med potatissallad

Servera kalvsteken med tonfiskkräm, potatissallad, färska rädisor och citronklyftor. Tillsätt vinäger och vin eller vatten
Kalvstek i lergryta

Kalvstek i lergryta

Smaka av med röttvin, grädde och ev. Vi gjorde iordning en kalvstek i lergrytan och till det serverade vi blomkåls- och broccolimos, gräddig rödvinssås och hemmagjord lingonsylt