Kalvstek vin recept

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Jennies kalvstek

Jennies kalvstek

Slå på vin, fond och stjärnanis. Kalvstek. 2 dl rött vin. kalvkött Salt, efter smak Peppar, efter smak Olivolja 2 vitlöksklyftor 2 dl kalvfond 2 dl rött vin stjärnanis 3 vitlöksklyftor 8–10 st sparrispotatisar 50 g smör 1 dl vispgrädde Salt, efter smak Peppar, efter smak citronsaft 2 svartrötter 0,5 citron salt Sky från köttet 3 msk strösocker 25 g smör 1 bit savoykål Smör Salt, efter smak Peppar, efter smak
Fransk kalvstek

Fransk kalvstek

1 kg kalvstek 100 g bacon 1 gul lök 1 morot 2 stjälkar stjälkselleri 0,5 burk tomat 1 msk tomatpuré 3,5 dl vitt vin, torrt [0,5 flaska] 2 klyftor vitlök arrowrot salt vitpeppar 1 kruka färsk basilika 3 msk smör 12-15 steklökar 200 g champinjoner 1-2 förp frysta haricots verts
Restwrap med kalvstek & rödbetor

Restwrap med kalvstek & rödbetor

Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb . I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek
Märgpipa i lergryta

Märgpipa i lergryta

Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick. 7-8 dl vatten (eller vin/porter). 7-8 dl vatten (eller vin/porter)
Italiensk kalvgryta Spezzatino

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Tillsätt vin och buljong, koka under lock i cirka en timme. 1 kg kalvstek. Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

kalvstek, t ex fransyska. Häll på vin och täck sedan med vatten. 1vitt vin. 1morot. 1gul lök. 1stjälkar blekselleri
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Höj därefter värmen till max och häll över det vita vinet och låt det koka in. Vinet har nu gjort skinkskivorna vågiga och lite hoprullade
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg kalvstek , i nät 10 st vitpepparkorn 3 st lagerblad 0,5 kruka(or) salvia , bladen 1 st gul lök(ar) , skalad och klyftad 3 msk hönsfond 1 st morot , skalad och skivad 2 dl vitt vin 1 odefinierad vatten 2 tsk salt Tillbehör 65 gram rucola , en handfull, sköljd och torkad 1 st citron(er) , klyftad Tonfisksås 2 msk kapris 4 st äggula(or) 1 odefinierad svartpeppar , nymald 1 msk citron(er) , pressad 0,5 dl olivolja 7 st sardellfiléer 0,5 dl spad , från köttkoket 1 odefinierad salt 300 gram tonfisk , i olja Köp receptet
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Resten av middagen bestod av en otroligt härlig och saftig kalvstek med potatisgratäng. Häll på en dl vitt vin och salta
Italiensk klassiker passar fintfint på buffébordet

Italiensk klassiker passar fintfint på buffébordet

Lägg köttet i en gryta, häll på vatten och vin så att det täcker, och tillsätt fond. 1 kg kalvstek. 2 dl vitt vin, gärna italienskt. Relaterade 1 kg kalvstek. 2 dl vitt vin, gärna italienskt
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Häll sen på rödvinsvinägern. När doften av vinäger kokat bort är det klart. Slå på vinet och vattnet. Caponata 4 pers2 aubergine2 röda paprikor2 stora tomater1 gul lök4 selleristänger100 gram pinjekärnor200 gram gröna urkärnade oliver2 dl rödvinsvinäger1 tsk socker (man kan strunta i det)OlivoljaSalt och pepparFärsk basilika till pyntGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram1 stor morot2 selleristänger1 gul lök1 kvist färsk rosmarin3 lagerblad2 enbär1/2 flaska vitt vinca 1/2 liter vatten (beror på kastrullen storlek men det ska täcka köttet gott)2 köttbuljongtärningarGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram. 1/2 flaska vitt vin
Grillat

Grillat

Ikväll blir det kalvstek med vårprimörer. Och så ett gott vin till det, perfekt lördag.  . Idag tog jag en lång sovmorgon och slog upp ögonen vid halv tio