Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Häll över vinet (eller vattnet). Har du testat kalvstek. Men den här kalvsteken som jag gjorde igår och som jag tycker passar perfekt för en söndagsmiddag blev riktigt god
Tillsätt vin och buljong, koka under lock i cirka en timme. 1 kg kalvstek. Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern
Lägg köttet i en gryta, häll på vatten och vin så att det täcker, och tillsätt fond. 1 kg kalvstek. 2 dl vitt vin, gärna italienskt. Relaterade 1 kg kalvstek. 2 dl vitt vin, gärna italienskt
Häll sen på rödvinsvinägern. När doften av vinäger kokat bort är det klart. Slå på vinet och vattnet. Caponata 4 pers2 aubergine2 röda paprikor2 stora tomater1 gul lök4 selleristänger100 gram pinjekärnor200 gram gröna urkärnade oliver2 dl rödvinsvinäger1 tsk socker (man kan strunta i det)OlivoljaSalt och pepparFärsk basilika till pyntGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram1 stor morot2 selleristänger1 gul lök1 kvist färsk rosmarin3 lagerblad2 enbär1/2 flaska vitt vinca 1/2 liter vatten (beror på kastrullen storlek men det ska täcka köttet gott)2 köttbuljongtärningarGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram. 1/2 flaska vitt vin
Ikväll blir det kalvstek med vårprimörer. Och så ett gott vin till det, perfekt lördag. . Idag tog jag en lång sovmorgon och slog upp ögonen vid halv tio