Kalvytterfilé skivor recept

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. 600 g kalvytterfilé. Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och dela rotfrukterna i halvor
Fläskkarré med asiatiska smaker.

Fläskkarré med asiatiska smaker.

Ta upp köttet, låt det vila en stund och skär det sedan i centimetertjocka skivor. Pensla köttskivorna med olja och grilla (eller stek i grilljärn) några minuter på varje sida
Kalv på grönbete

Kalv på grönbete

Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Låt det vila i tio minuter innan du skär upp det i tjocka skivor
Vitello al limone

Vitello al limone

Banka ut köttskivorna och lägg dessa i en skål. 400 g kalvytterfilé i tunna skivor. Pressa saften ur citronerna
Timjanstekt kalv med svartvinbärssky - Recept | Arla

Timjanstekt kalv med svartvinbärssky - Recept | Arla

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. 600 g kalvytterfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g kalvytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk rapsolja 1 msk Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 4 vitlöksklyftor Rotfrukter
Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

Dela gurkan på längden och skär i tunna skivor. Putsa och skär kalven i skivor. 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé). 4 port 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé)
Brynt kalvcarpaccio

Brynt kalvcarpaccio

Bryn kalven i olivolja så att den får färg runt om, krydda med salt och vitpeppar. Plasta in och frys. Skiva upp tunt på skärmaskin och arrangera på tallrik

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Låt köttet vila i ca 15 minuter, innan det skärs upp i knappt centimetertjocka skivor. Putsa köttet. Salta och peppra och krydda med timjan
Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia

Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia

Lägg kycklingskivorna på en skärbräda. Skala och skär potatisen i skivor och lägg i vatten. Till det här receptet ska det egentligen vara 8 st skivor av kalvytterfilé men jag tänker göra det med kyckling istället. Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia, 4 portioner4 st kycklingfiléerpeppar2 påsar mozzarella (250 g)3 färska tomater1 gul lök6 kvistar färsk salvia2 dl olivolja2 msk gourmetsalt8 potatisar2 burkar hela tomater3 dl vitt vin1,5 msk sockerFläk upp filéerna med vass kniv till större platta skivor, täck med plastfolie och banka ut dem