Kalvytterfilé sås recept

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Madeirasås. Red av såsen med brun redning och smaka av med salt och peppar. 1 kg kalvytterfilé. Putsa köttet, salta och peppra och krydda med timjan
Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

600 g kalvytterfilé. Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och dela rotfrukterna i halvor. Lägg dem på en plåt och häll över olja och salt
Fläskkarré med asiatiska smaker.

Fläskkarré med asiatiska smaker.

En middag som var så in i hoppsan god, både att provsmaka på under tiden som såsen kokade på spisen, att dofta på och naturligtvis att äta
Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

Det var väldigt gott och inte så tungt som när man serverar potatis och sås till. 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé). 4 port 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé)
Win-win

Win-win

För ett tag sedan köpte jag hem en riktigt fin bit kalvytterfilé på halva priset. Någon sås orkade jag inte göra

Fjortonde luckan – 14 december

En av kvällarna fick vi helstekt kalvytterfilé med en massa goda tillbehör, bland annat en parmesanpotatisgratäng som var otroligt god

Vitello Tonnato a la Wagner

Fördela köttet på 4 tallrikar, täck med såsen, garnera med kaprisbär och finhackad persilja. kalvytterfilé stekt till 60 C kärntemperatur, sedan kyld och tunt skuren